7 листопада — ікони Божої Матері «Взграння Немовляти». Важливий день для кожної жінки

Християнський світ 7 листопада відзначає набуття ікони Божої Матері «Взграння Немовляти». Ікона з’явилася 7 листопада 1795 року в Миколо-Угреському монастирі.

Зараз образ «Взграння немовляти» знаходиться у вівтарі Спасо-Преображенського храму.

Пресвята Богородиця зображена з маленьким Ісусом, що сидить на Її лівій руці. Ікона випромінює любов Матері і Сина. Зворотний бік прикрашений молитвою: «Врятуй всіх молитвами твоїми, Пресвята Богородиця, до тебе притекающих, ізбави усякої потреби і скорботи».

Цей образ не простий, а чудотворний.  Написаний з грецької ікони. Він допомагає матерям, що моляться за своїх хворих немовлят, бездітним подружнім парам та вaгітним жінкам.

Щира молитва до ікони не раз творила диво для тих, хто просив захисту. Щоб вагітність проходила вдало, а пологи були легкими, слід служити молебень до ікони Божої Матері «Взграння немовляти».

Християни завжди вважали вагітність великим Господнім дивом, тому жінка повинна була багато молитися, робити добрі справи, щоб дитина народилася здоровою. Ні в якому разі не можна сваритися, пліткувати, лихословити. Слід покладатися на Божу Матір, яка допоможе подолати всі труднощі.

Найважливіше, що треба робити 7 листопада – щиро молитися до Бога і Божої матері та бути присутнім на Божественній літургії.

«Молитва»

«Пресвята Діва, Матір Божа, помилуй рабу Твою (ім’я) і допоможи їй зараз вирішити всі проблеми її. О усемилостива Владичице Богородице, ти не потребувала допомоги в народженні Сина Божого, так подаруй допомогу свою своїй невільниці, яка молиться тобі. Даруй мені благословення о цій порі, щоб Дитя народилося і світло світу побачило цього. Уподібнити в благопотребний час і розумного світла у святому хрещенні водою і духом. До тебе припадаємо, Мати Бога Всевишнього, молюся: Будь милостива до раби твоєї, як стане скоро вона матір’ю, і умоли народженого тобою Христа Бога нашого, щоб зміцнив він силою своєю нас згори. Амінь.»

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!