23 квітня — святого мученика Терентія. Що потрібно зробити, щоб позбутися проблем

За православним календарем 23 квітня шанують пам’ять святого мученика Терентія та його дружини. У народі свято має назву день Терентія, Терентій Маревний.

Проповідував разом з дружиною християнську віру. Коли почались гоніння християн, їх запроторили у темницю й катували там. У темний час Бог направив до них янгола, який допоміг їм зняти кайдани. Коли імператор дізнався про це, він дуже розлютився та помістив у темницю змій. Після вони вирішили подивитися, що з ними відбувається. Вони побачили, що змії їх не чіпають, а Терентій разом з дружиною читають молитви. Після цього імператор відрубав голови проповідникам, а віряни після забрали їхні останки та поховали.

Дуже гарний день для любовних приворотів та розв’язання важливих питань.

На Терентія можна спланувати події на найближчі місяці. Треба зранку встати та подивитися у вікно. Якщо ви побачите жінку або чоловіка – чекайте життя без клопоту. Якщо собаку – чекайте на смуток. Якщо птаха – отримайте новини або нові знайомства. Побачите кішку – чекайте фінансового покращення. Жінку у віці – прийдуть хвороби та невдачі. Інваліда – чекайте смерть близької людини.

Також люди спостерігали за заходом та сходом сонця. Якщо Сонце сходило на червоному небі та був туман – чекали на гарний врожай хлібу. Якщо воно вставало ясним – то вважалося, що озима пшениця не зійде. Для тих у кого проблеми з зором необхідно вийти в цей день на вулицю о 12 годині та подивитися на Сонце, після необхідно три рази перехреститися.



Про Сонце дуже багато говорили, та прислухалися до нього. Вважали хто народився на світанку – той дуже розумним буде, а хто після обіду та ввечері – ледачі будуть.

Забороняється ховати людей після заходу сонця, бо воно може забрати душі померлих з собою.

Найбільше страху наводило на людей затемнення сонця. Вони вважали, що нечиста краде сонячне світло та затягує у пастки темряви їх. Також люди вірили, що якщо в році було затемнення сонця, то гарного врожаю не буде.

Прикмети цього дня:

  • Заморозків вже не буде, якщо на ліщині з’явилися сережки.
  • Чекай тепла, якщо в цей день побачили павучків.
Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!