21 січня — Максимів день. Що потрібно зробити, щоб у родині все було гаразд

Преподобного Максима Сповідника заведено вшановувати 21 січня. Люди назвали цей день Максим – розрадник або просто днем Максима.

Народився у шляхетній родині у Константинополі. У 50 – річному віці прийняв чернечий постриг та став ігуменом обителі. Своє життя присвятив християнській вірі й за це лишився свого життя. Максима вважали захисником жінок, які стали вдовами та осиротілих дітей.

У цей день всі проводили ритуали, щоб залучити щастя у родину. Чоловік та дружина виходили у сад, тримаючись за руки, струшували сніг з гілок та промовляли разом такі слова: «Що Бог в одне ціле поєднав, того людина не зможе роз’єднати». Якщо людина потрапила у складну життєву ситуація, вона повинна була сходити у ліс цього дня. Після потрібно відшукати березу, обійняти її та поділитися своїми переживаннями. Повертаючись, додому людина завжди знаходила вихід зі свого становища. Дорогою додому не можна ні з ким розмовляти.

Допомагає людям Дух Розрадник, але варто правильно просити про допомогу.

Максим обов’язково допоможе, якщо у вас сталась біда. Потрібно помолитись святому та згадати тих, хто завжди приходив на допомогу. саме святий Максим допомагає людям, які страждають від втрати близького. Також, людина може страждати через хворобу, бідність, старість або інші життєві ситуації. Завжди знайдеться людина, якій буде шкода вас й вона буде намагатись допомогти та розрадити вас.

Всі люди з давніх часів намагались творити лише добро. Господь за всіма спостерігав, за гарні вчинки люди завжди отримували винагороду, а за погані – покарання. Гарні вчинки – Божі справи, які наближали шлях до неба. А поганими вчинками людина будувала собі шлях у пекло.

Втішання – це блага Святого Духа, тому люди читають йому молитви. Ще його називають Дух Розрадник, який допомагає у біді та скорботі.

Ісус назвав його Духом Істини, це відбулось коли була Таємна Вечеря й проводилась таємна розмова з учнями. Цей дух дарує спасіння людям. Святий Дух, після смерті Спасителя прийшов до учнів та утішив їх, спрямував на путь істинний й вони зраділи. Святий Дух оселяється у людей, які знаходяться у скорботі, втішає їх. Потрібно лише часто молитись Духу Розраднику.

Прикмети:

  • Небо чисте віщує протяжність морозів.
  • Якщо місяць чітко видно вночі через хмари, вродить хліб.
Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!