Categories: Молитви

Молитва до святого Пантелеймона, яку слід прочитати кожному 9 серпня, щоб бути здоровим

9 серпня  усі християни звертаються з молитвами до святого Пантелеймона, і просять здоров’я для себе та своєї сім’ї.

В цьому вам допоможе ця особлива молитва.

«Молитва до святого цілителя Пантелеймона»

Святий великомученику і цілителю Пантелеймоне! Моли Бога за нас і не допусти далі залишатися у нас хворобам, якими хворіємо душею і тілом! Зціли ті виразки і струпи, які заподіяні нам пристрастями нашими.

Недугуємо ми лінню і розслабленням — зціли нас. Недугуємо потягом чи пристрастями до земних речей — зціли нас. Недугуємо, о святий Пантелеймоне! Недугуємо забудькуватістю: про діло спасіння, про наші гріхи і немочі, про наші обов’язки — зціли нас. Недугуємо злопам’ятністю, гнівливістю, ненавистю — зціли, о цілителю Свято-Афонський і всесвітній. Недугуємо заздрощами, гордістю, зарозумілістю, вихвалянням, при всій убогості і непотрібності — зціли нас. Недугуємо багатьма і різноманітними приступами плотолюбства: черевонадмірністю, нестриманістю, об’їданням, сластолюбством — зціли нас. Недугуємо сонливістю, багатослів’ям, марнослів’ям, осудженням — зціли нас, о святий Пантелеймоне!

Недугують наші очі гріховним баченням, недугують наші вуха слуханням пустослів’я, злослів’я, обмовляння — зціли нас. Недугують руки нерозташуванням до молитовного діяння і до подавання милостині — зціли нас. Недугують наші ноги небажанням поспішно йти у храм Господній і прагненням ходіння до стогнів і до відвідування будинків світських — зціли нас. Недугує, дуже недугує язик наш, уста наші: пустослів’ям, марнослів’ям, злослів’ям, відвертаючись від молитвослів’я і славослів’я, або промовляючи їх недбало, розсіяно, без уваги, без розуміння — зціли нас, о милостивий! Від голови до ніг недугуємо ми: недугує в нас розум незрозумілістю, нерозумністю і безумством; недугує в нас воля, відвертаючись від святих занять і прагнучи до справ шкідливих і богопротивних; недугує в нас пам’ять, яка забула наші згрішення і тримає в собі невтратно згрішення і зневажання ближніх наших; недугує у нас уява, не вміючи і не бажаючи живо уявляти нам нашу смерть, вічну муку грішних, блага Царства Небесного, Божий гнів, хресні страждання Христові, Його розп’яття — зціли нас, о святий Пантелеймоне!

Все в нас недугує. Недугує і душа наша вся зі всіма її силами і здібностями. Недугує і тіло наше все зі всіма його членами. Зціли нас, о святий Пантелеймоне, цілителю безплатний і велелюбний лікарю, слуга Пресвятої Богородиці, і не залиш наше окаянство у недугах і немочах: нехай зцілюся твоєю благодаттю, прославлю Пресвяту Трійцю, Отця і Сина і Святого Духа і Пресвяту Богородицю, Яка тебе на служіння недужим посилає, і буду дякувати твоїй, о святий Пантелеймоне, цілющій святині навіки.
Амінь

Recent Posts

Що значить, коли пташка залетіла до будинку, та на що звернути увагу господарю

З давніх часів люди вірили, що ластівка — це пташка, яка приносить щастя. Її поява…

16 часов ago

Яке добриво кинути в ямку під час посадки розсади перцю, щоб гарно ріс

Багато дачників знають, що після висадки розсади її необхідно підгодовувати протягом усього сезону. Цей процес…

16 часов ago

Урок, який птахи дають людям. Чому сами вони завжди летять ключем

Спостереження за зграями птахів, що злагоджено та організовано відлітають у теплі краї, завжди вражає. Але…

2 дня ago

Чому діти віддаляються від батьків з віком, і в старості ми вже нікому не потрібні

З роками цінності людей змінюються. У молодості ми прагнемо до самореалізації, досягнення успіху, подорожей, нових…

2 дня ago

Чим підживити смородину в травні, щоб рясно вродила та була солодка

Смородина — улюблений багатьма ягідний кущик, який невибагливий у догляді. Проте, щоб отримати щедрий урожай…

2 дня ago

Чому чорніє цвіт полуниці, та що потрібно робити, щоб не залишитись без врожаю

Поява чорних плям на квітах полуниці – поширена проблема, яка може значно знизити врожай ягід.…

3 дня ago