Натільний хрестик: як правильно носити, кому можна дарувати, та що робити, якщо знайшли його на вулиці

Люди завжди носили хрест на тілі. Він слугував оберегом від нечистої сили. З давніх часів, ті хто не носив хрестик, його вважали грішником.

Люди повинні розуміти, що натільний хрестик це не прикраса, а святиня, яку потрібно поважати та цінувати.

Якщо носити його для краси, це ознака того, що ви не поважаєте його цінність, але все одно він не припиняє оберігати вас. На хресті ми бачимо розп’ятого Ісуса Хреста, який віддав своє життя за спасіння людства. Дивлячись на цю маленьку святиню, у голові кожної людини пробігає думка про каяття, святість та вічне життя. Хрест потрібно носити на тілі.

Поверх одягу хрест може носити тільки священник. Обов’язково кожна людина повинна мати натільний хрестик й хизуватись ним забороняється. Відвідувати церкви та богослужіння, потрібно маючи натільний хрестик. Після кожної молитви, хрестик потрібно цілувати. Знімати його не треба, він постійно повинен бути з вами. Коли людина занепокоєна чимось, потрібно просто поцілувати хрестик, попросити Всевишнього, щоб він вас оберігав й все мине.

Дарувати хрестик потрібно з гарними помислами та побажаннями від щирого серця. За традицією хрестики дарують дітям на Таїнство Хрещення. Таким чином, хрещені батьки благословляють дітей на щасливе та довге життя. Дарувати потрібно освячені хрестики. Під час подорожей у священні місця, можна привести різноманітні ікони, медальйони та хрестики у подарунок. Ваші родичі та близькі будуть задоволені.

Бувають випадки, коли людина знаходить хрестик й не знає що робити. Якщо річ знайдена у храмі, її потрібно віддати у храм. Якщо хрестик знайдений на вулиці, потрібно підняти його. Людина не повинна переступати хрест. Якщо ви не носите хрестик, його можна забрати собі й носити. Можна подарувати його кому-небудь. Можна здати хрестик або обміняти його у спеціалізованому магазині, якщо він коштовний. А краще віднести хрестик до храму й святий Отець знає, що з ним зробити.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!