Що таке поклони під час Великого посту, коли та як правильно їх потрібно робити

Один з Отців священного храму поділився з людьми одним з важливих питань: «Що таке поклони під час Великого посту?». У церкві існують два види поклонів – доземні та поясні.

На Великий піст б’ють доземні, великі. Поклін – це знак почитання та вияв покаянної постави. Люди б’ючи поклони сповідують свої гріхи.

А коли людина підіймається з колін, вона таким чином визволяє себе від гріха та хреститься. Кожного разу людина б’є малі поклони, коли хреститься. А великі поклони роблять у Православній, Українській Греко – Католицький та Східній церквах. Під час цих поклонів, потрібно прочитати молитву святого Єфрема Сирина.

Поклони потрібно робити промовляючи Єфремову молитву або «Претерпівий за нас страсти». Так написано у церковному приписі. 5 днів на 7 днів під час Великоднього посту потрібно вклонятися. Винятком є субота та неділя. У суботу відбулося зішестя в пекло Христа, а у неділю Ісус воскрес. Не б’ють поклони, коли відбувається Божественна літургія та коли не має Великого посту.

Молитва святого Єфрема

Господи та Владико життя мого! Духа лінивства, недбайливости, властолюб’я та пустомовства, віджени від мене. (поклін).

Духа чистоти, покори, терпеливості та любові даруй мені, слузі твоєму. (поклін).

Так, Господи, Царю! Дай мені бачити гріхи мої та не осуджувати брата мого, бо Ти благословенний на віки вічні.

Амінь. (поклін).

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!