Categories: Цікаве

Спосіб вирощування лаврового листя в домашніх умовах

Розглянемо, як дуже легко, в домашніх умовах можна розмножити лавр. Вона не дуже примхлива рослина та не потребує багато догляду. Щоб розмножити рослини частіше за все обирають спосіб – живцювання.

Для цього способу найкращий час — це весіння пора або червень місяць. Необхідно взяти пагін вже дорослої рослини чи гілки віника, який трохи підсох. Підсохлий віник не повинен бути дуже сухим. Гілки повинні мати на собі не менше 3 міжвузлів. Гілки необхідно нарізати по 7-10 см. Знизу потрібно зробити косий надріз. Листя, яке знаходиться знизу необхідно прибрати, а ті, які знаходяться зверху – відрізати на половину зросту. Поставте ці гілочки у воду на пів дня. Насіння теж бажано прибрати, бо воно буде забирати сили під час росту рослини, їх потім можна використати для ароматизації олії або під час закруток солінь. Листочки, що залишилися можна використовувати під час приготування різних страв.

Як укорінювати рослину?

Необхідно для початку гарно прогріти землю, яка має нейтральне середовище. Також, можна додати пісок, трохи торфу, моху або листя, перліт чи вермикуліт. Горщики повинні бути невеликого розміру з отворами внизу. На дно необхідно покласти керамзит – для дренажу. Після насипте землю. Зрізи гілочок треба обробити стимулюючим розчином та висадити на глибину 2 см. Присипте землю невеликим шаром піску та пролийте горщик.



Як доглядати за рослиною?

Рослина досить тривалий час приживається. Необхідно росток накрити скляною банкою, щоб створити спеціальні тепличні умови, для гарного росту кореневої системи. Температура повинна становити постійно від 22 до 26 градусів. Кожного дня необхідно відкривати банку для провітрювання, щоб рослина не почала гнити. Поливати рослину необхідно водою кімнатної температури, коли земля в горщику стає сухою. Також, можна обприскувати рослину. Цю процедуру потрібно проводити кожного дня. Перші пагони з’являються приблизно через 3 місяці. В цей час необхідно висадити рослину у постійне місце для зросту. Лавр вирощують у відкритому середовищі лише у південному регіоні. Дерево лавра спочатку вирощують у стаціонарному горщику та після 3 років життя привчають його до вуличного клімату. У місцях, яким притаманний помірний клімат – лаврове дерево вирощують в будинку, а в літню пору року виставляють на балкон.

Бажаємо успіхів при вирощуванні лаврового дерева!

Recent Posts

Для чого класти губку у відсік пральної машинки. Поради досвідчених господинь

Всі ми знаємо, що лотки для порошку в пральних машинах з часом забруднюються. Їх складні…

4 часа ago

Дієві методи боротьби з попелицею на городі. Не дайте їй знищити весь врожай

Попелиця — це один з найпоширеніших і небезпечних городніх шкідників. Ці дрібні комахи живляться соком…

4 часа ago

Що додати в лунку перед посадкою картоплі, щоб рясно вродила та була великою

Без перебільшення, картопля – одна з найпопулярніших культур в Україні. Її вирощують на дачних ділянках,…

6 часов ago

Сприятливі та несприятливі дні у травні для посадки рослин. Детальний календар

Травень – це, мабуть, найактивніший місяць для садівників та городників. Саме у цей період завершується…

1 день ago

Як відбілити пластикове підвіконня. Простий та дієвий засіб, який допоможе позбутися жовтизни

Пластикові підвіконня — це зручно і практично. Але з часом вони втрачають свою білизну і…

1 день ago

Як прогнати вуличних котів по дальше від свого дому. Дієві методи

Вуличні коти можуть бути проблемою, адже вони шкодять рослинам, залишають неприємні запахи та переносять хвороби.…

1 день ago