Categories: Секрети

Чому картопля виростає дрібною, та які основні помилки допускають більшість городників

Найпопулярнішою рослиною у вирощуванні на городі є бульба. Восени люди збираючи врожай починають думати, які помилки вони зробили, якщо картопля вродила погано.

Які помилки люди роблять під час вирощування бульби?

  • Внесення великої кількості добрив під час посадки. Найчастіше у лунку під час посадки вносять азотні добрива або свіжий гній. Це головна помилка. Свіжий гній є причиною виникнення грибкових хвороб. А азотні добрива провокують нарощування бадилля, а самі плоди не ростуть. Краще під час посадки додайте у лунку жменю золи. А якщо на кущах виросло помідорне насіння, то врожай виросте середнім.
  • Густо насадженні кущі. При такій посадці врожай виросте не великим, тому краще дотримуватися певної відстані. Між рослинами 35 см., а між рядами 50 см.
  • Порушення правил поливу. Поливають бульбу 3 рази на місяць. На один кущ знадобиться 2 відра води. Для збереження вологи між кущами покладіть мульчу з соломи, тирси або компосту.
  • Ви не підгорнули картоплю. Якщо не підгорнути бульбу, земля не пропускатиме повітря, через кірку, яка утвориться на землі. Обгортати бульбу потрібно двічі за літо.
  • Ви не обробляли бульбу проти колорадського жука. Зазвичай використовують хімічні засоби, але під час цвітіння їх використовувати не можна. Можна збирати руками личинки та жуків у банку. Банку з жуками слід залити солоним розчином або гасом. Між рядами розкладіть гнилу цибулю, її нестерпний аромат відлякуватиме жуків.
  • Бульбі не вистачає поживних речовин, тому вони ростуть кожного року дрібними. Підживлюйте бульбу органікою – перегноєм. Якщо перегною немає, внесіть стару тирсу, яка пролежала на вулиці понад 4 роки. Перед використанням тирсу слід полити натрієвою або аміачною селітрою. У відрі води розчиніть 200 грамів добрива. Цієї кількості вистачить на 1 м3 тирси.
  • Використання переродженої картоплі. Омолодити її можна за допомогою статевого розмноження – насінням, але таким способом її не розмножують. Намагайтеся садити молоду бульбу. Іншу бульбу слід посадити трохи пізніше. Для цього відокремте ділянку та посадіть її у кінці квітня, на початку травня. Насінневу бульбу висаджуйте наприкінці травня, на початку червня. Насінневу бульбу варто зберігати окремо й зробити для цього гарні умови. Насінневу бульбу ввечері слід поливати теплою водою, землю вчасно розпушувати та мульчувати свіжою травою, сухим листям, перегноєм та тирсою.

Не робіть таких помилок й ви виростите гарний врожай!

Recent Posts

Сприятливі та несприятливі дні у травні для посадки рослин. Детальний календар

Травень – це, мабуть, найактивніший місяць для садівників та городників. Саме у цей період завершується…

16 часов ago

Як відбілити пластикове підвіконня. Простий та дієвий засіб, який допоможе позбутися жовтизни

Пластикові підвіконня — це зручно і практично. Але з часом вони втрачають свою білизну і…

16 часов ago

Як прогнати вуличних котів по дальше від свого дому. Дієві методи

Вуличні коти можуть бути проблемою, адже вони шкодять рослинам, залишають неприємні запахи та переносять хвороби.…

18 часов ago

Апетитна та соковита шинка до Великодня. Рецепт приготування в домашніх умовах

Великодній стіл – це не лише паска та крашанки. Це ще й щедрий бенкет з…

2 дня ago

Що потрібно зробити навесні, щоб отримати багатий урожай винограду

Виноград — популярна культура, яку вирощують багато дачників. Завдяки своїй невибагливості та декоративності, він стає…

2 дня ago

Догляд за тюльпанами після цвітіння: що важливо зробити, щоб добре збереглися

Тюльпани — справжні герої весни, що дарують нам яскраві барви та неповторну красу. Проте, відцвівши,…

3 дня ago